Thailandsk Grønnsaksgryte

Til fire personer.
  • 2 dl røde linser
  • 6 dl jasminris
  • 400 g gulrot
  • 400 g diverse grønnsaker
  • 2 ss matolje
  • 2 løk
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ss thai green curry paste
  • salt
  • chutney
Ha linsene i en kjele, ha på rikelig med vann, rør rundt og slå ut. Gjenta to ganger, ha på vann så det dekker med ca 1 cm. Kok under lokk i ca 15 min, til grøtkonsistens. Ta ev. av lokket hvis det er for suppete.

Når linser er satt til koking, setter du risen på kok.

Kutt grønnsaker. Stek løk i middels store biter. Tilsett mesteparten av kokosmelken (ikke alt!), og grønnsaker i dertil egnet rekkefølge.

Når alt er i gryten: Tilsett curry paste i resten av kokosmelken og smak til. Ikke ha curry paste direkte i gryten, da det er vanskelig å få det rørt ut skikkelig.

Linser has i straks de er klare.

Kilde: Bergens Tidende / Erik Halvorsen

Kommentarer