Til fire personer.
Linser has i straks de er klare.
Kilde: Bergens Tidende / Erik Halvorsen
- 2 dl røde linser
- 6 dl jasminris
- 400 g gulrot
- 400 g diverse grønnsaker
- 2 ss matolje
- 2 løk
- 4 dl kokosmelk
- 2 ss thai green curry paste
- salt
- chutney
Ha linsene i en kjele, ha på rikelig med vann, rør rundt og slå ut. Gjenta to ganger, ha på vann så det dekker med ca 1 cm. Kok under lokk i ca 15 min, til grøtkonsistens. Ta ev. av lokket hvis det er for suppete.
Når linser er satt til koking, setter du risen på kok.
Kutt grønnsaker. Stek løk i middels store biter. Tilsett mesteparten av kokosmelken (ikke alt!), og grønnsaker i dertil egnet rekkefølge.
Når alt er i gryten: Tilsett curry paste i resten av kokosmelken og smak til. Ikke ha curry paste direkte i gryten, da det er vanskelig å få det rørt ut skikkelig.
Linser has i straks de er klare.
Kilde: Bergens Tidende / Erik Halvorsen
Kommentarer
Legg inn en kommentar