Havrekarbonader med valnøtter
Vegansk + glutenfri
Mengde: 8 burgere
Arbeidstid: 10 minutter
Vente- og steketid: 50 min
Havreburger
3 dl finhakket sjalottløk (ca 6 medium løk)
3 hvitløksfedd
5 dl lettkokte havregryn
5 dl utblandet grønnsaksbuljong
2 dl valnøtter
1 ts tørket persille (eller oregano)
1 ts tørket timian (eller basilikum)
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts sennep
Rapsolje
Start med å finhakke løken, og la den surre i en gryte med et par spiseskjeer rapsolje og en klype salt. Finhakk eller rasp hvitløksfeddene i mellomtiden. Bland disse inn i gryta når løken har blitt blank og nesten gjennomsiktig, sammen med alle krydderne. La løk- og krydderblandingen surre i et par minutter.
Ha deretter oppi utblandet grønnsaksbuljong, sennep, grovhakkede nøtter og havregryn. Rør godt i gryta til havregrynene løses opp i vannet og blir til en deig. Den trenger ikke koke, men skal bli ganske så fast.
Skru av varmen på plata, sett gryta til side, og la den avkjøle. Når røra er kald nok til å bearbeide med hendene, form åtte burger med hendene, først til en ball som du deretter klemmer flat. Eventuelt flere små boller eller kaker. Legg disse utover et bakebrett, med litt avstand mellom.
Bak burgerne i ovnen på 200 grader, i 20 minutter på hver side. Jeg synes de får best konsistens og smak når de avkjøles, for deretter å stekes i panne for en ekstra god stekeskorpe som knaser når du spiser din første bit.
Burgerne kan fint oppbevares i kjøleskapet, eller fryses, og varmes opp igjen i panne.
Kommentarer
Legg inn en kommentar