Kylling og asparges med lun tomatvierge og parmesanchips

Denne retten er enkel å lage, og passer like godt til hverdags som til fest. Kyllingen kan eventuelt erstattes med torskefilet, hvis du heller foretrekker det. Til to trenger du omtrent:
  • 2 kyllingfileter (gjerne Stangekylling)
  • Litt sitronsaft
  • Maldonsalt og nykvernet sort pepper
  • 6 asparges
  • 4-6 cherrytomater
  • 2 skiver parmesan
  • 1 dl olivenolje, extra virgin
  • 5 soltørkede tomater, finhakket
  • 2 små sjalottløk, finhakket
  • 2 små vårløk, finhakket
  • 6-8 sorte oliven, hakket
  • Litt frisk basilikum, hakket
  • ¼-½ sitron, saft og skall


Begynn med cherrytomatene:
Skyll tomatene og legg de i et ildfast fat som også rommer kyllingen. Ha over litt olivenolje og noen flak maldonsalt. Stekes midt i ovnen ved ca 175 grader.

Parmesanchips:
Skav av to flak med parmesan og legg de på et stykke bakepapir. Parmesanen stekes sammen med tomatene noen minutter, til osten smelter og blir gylden. La parmesanchipsen hvile litt på bakepapiret, før du forsiktig løsner den fra papiret. Legg til side.

Kylling:
Press litt sitronsaft over kyllingfiletene, og gni de deretter inn med salt og pepper. Stekes ved litt over middels varme i ca 2-3 minutter på hver side, til de får en fin stekeskorpe. Stek kyllingen videre sammen med tomatene (fortsatt ved 175 grader) i ca 8-10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Steketiden vil variere etter størrelsen på filetene. La kyllingen hvile noen minutter før servering. Nå er også tomatene ferdige.

Tomatviergen:
Varm olivenoljen i en stekepanne og tilsett sjalottløk og hvitløk. La det surre 2-3 minutter og tilsett deretter soltørkede tomater og oliven. Rett før servering smaker du til med litt sitronsaft og revet sitronskall, samt finhakket basilikum. 

Asparges:
Kokes i saltet vann i ca 3 minutter og taes opp av vannet. Du kan eventuelt erstatte asparges med stekt squash eller brekkbønner.

Anretning: Det er alltid stor stas å få retten ferdig anrettet på tallerkenen. Det ligger mye omsorg i anrettet mat, og dessuten smaker den bedre! Anrett aspargesen på tallerkenen og legg kyllingen oppå. Fordel varm tomatvinaigrette oppå, og pynt med cherrytomatene og parmesanchips. Ha gjerne litt nykvernet pepper over og server!

Serveres med tilbehør etter smak, for eksempel pasta og/eller godt brød.


Kommentarer