Rød linsesuppe

INGREDIENSER

  • 4 porsjoner
  • 2 ts hel spisskummen
  • 1 ss rød karripasta
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 1-2 ss nøytral olje eller mild olivenolje
  • 150 g røde linser
  • 8 dl grønnsakskraft/buljong
  • 1 boks knuste tomater (400 g)
  • 1/2 boks kokte kikerter (200 g)
  • 1/2 dl hakket frisk koriander eller persille

Til serveringen

  • yoghurt naturell
Varm oljen i en middels stor kasserolle. Fres hakket løk, hakket hvitløk og spisskummen til løken blir myk og gyllen.
Tilsett karripasta og fres videre i et minutt under omrøring. Tilsett linser, kraft og tomater. Kok opp og la det koke/småkoke til linsene blir myke.
Bruk en stavmikser og kjør suppen til grov puré. Smak til med salt og pepper, bland inn kikertene og til slutt hakket koriander.
Serveres med en klatt yoghurt naturell.

Kilde: nrk.no/mat

Kommentarer