- 600 g kyllingfilet eller svinefilet
Marinade
- 1 dl ketjap manis, søt soyasaus
- 1 ss sambal oelek, chilipasta
- 2 ss soyaolje
- 1 ss sesamolje
- 1 ss revet frisk ingefær
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 ss hakket frisk koriander
Peanøttsaus
- 1/2 glass grovt peanøttsmør
- 1/2 glass vann
- resten av marinaden
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
Skjær kjøttet i tynne skiver og tre dem på satayspyd. Pensle med marinaden og mariner kjøttet i 30 minutter.
Grill spydene over sterk varme, et par minutter på hver side.
Kok opp vannet, visp inn peanøttsmør og resten av marinaden. Rør sausen glatt og smidig.
Skjær kjøttet i tynne skiver og tre dem på satayspyd. Pensle med marinaden og mariner kjøttet i 30 minutter.
Grill spydene over sterk varme, et par minutter på hver side.
Kok opp vannet, visp inn peanøttsmør og resten av marinaden. Rør sausen glatt og smidig.
Tips
Lag en liten mangosalat ved siden av. Bland mango i små biter med litt finsnittet vårløk, limesaft, revet frisk ingefær og hakket koriander.Kilde: nrk.no/mat
Peanøttsaus v2:
SvarSlett1/2 boks kokosmelk
3 store sms peanøttsmør
Resten av marinaden