Kjøttboller som stekes i ovnen.
Oppskriften er enkel å gange opp, dersom man skal lage større mengder. De egner seg også godt for nedfrysing i porsjonspakninger.
Dette trenger du
Slik gjør du
Hakk alle smakstilsetningene, eller hakk det i en urtehakker eller kjøkkenmaskin med kniver. Ikke kjør det helt glatt, men la det gjerne være litt struktur, spesielt på pinjekjernene. Bland salt i kjøttdeigen. Tilsett egg tomatpuré, finrevet parmesan og brødkrumme i en stor bolle og bland det med kjøttdeigen med hendene eller la en eltemaskin gjøre jobben. Tilsett smakstilsetningene og bland godt. Form små kjøttboller med rene hender og legg på stekebrett kledt med bakepapir. Stek først en kjøttbolle for å se om det er nok smak. Tilsett eventuelt mer krydder. Stek i ovn på 190 grader i ca 10-15 minutter.
Oppskriften er enkel å gange opp, dersom man skal lage større mengder. De egner seg også godt for nedfrysing i porsjonspakninger.
Dette trenger du
- 500 gram kjøttdeig, eller halvt om halvt med okse og vilt
- 1 egg
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 dl loff/brødkrumme
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 bunt persille/bladpersille
- ca 50 gram finrevet parmesan
- ca 50 gram pinjekjerner
- Frisk timian og/eller rosmarin
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Paprikakrydder
Slik gjør du
Hakk alle smakstilsetningene, eller hakk det i en urtehakker eller kjøkkenmaskin med kniver. Ikke kjør det helt glatt, men la det gjerne være litt struktur, spesielt på pinjekjernene. Bland salt i kjøttdeigen. Tilsett egg tomatpuré, finrevet parmesan og brødkrumme i en stor bolle og bland det med kjøttdeigen med hendene eller la en eltemaskin gjøre jobben. Tilsett smakstilsetningene og bland godt. Form små kjøttboller med rene hender og legg på stekebrett kledt med bakepapir. Stek først en kjøttbolle for å se om det er nok smak. Tilsett eventuelt mer krydder. Stek i ovn på 190 grader i ca 10-15 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar