Gulrotsuppe

  • 600 g gulrot i terninger
  • 1 løk, i biter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss smør
  • 1 ss frisk ingefær, revet
  • 12 dl grønnsaksbuljong/kraft
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 5-10 dråper tabasco
  • litt salt
  • frisk koriander
    Fres gulrøtter, løk og hvitløk på middels varme. Tilsett ingefær og surr. Tilsett buljong og kok til gulrøttene er møre. Kjør suppen glatt med stavmikser. Tilsett creme fraiche. Smak til med krydder.
    Koriander som garnityr.

    Serveres med brød eller ostetortilla.
    • 4-6 tortillalefser
    • litt revet ost, feks cheddar
    Legg to tortillalefser sammen med ost mellom. Stek i tørr stekepanne til osten er smeltet. Del hver lefse i 8 biter og server som tilbehør til suppen.

    Kilde: trinesmatblogg.no

    Kommentarer