Eltefri foccacia

  • 500 gram hvetemel
  • ca 1,5 ts grovt havsalt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 4 dl vann
  • frisk rosmarin
  • maldonsalt
  • god olivenolje
Bland det tørre godt sammen og rør inn vannet, til du får en ganske fast deig. Ringle over litt olivenolje og pass på at oljen fordeler seg rundt hele deigen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen heve i 8-20 timer (jo lengre, desto bedre).
Kle en liten langpanne med bakepapir (ca 32 x 22 cm). Ha deigen i formen. Dersom du ønsker oliven i foccaciaen kan du dytte noen nedi deigen. Ringle over litt god olivenolje og strø litt flaksalt over. La deigen etterheve 30-60 minutter under klede.
Stekes ved 225 grader i 30-35 minutter. Først på nederste rille i ca 25 minutter,  og deretter 5-10 minutter på midterste rille. Avkjøl foccaciaen på rist.

Kilde: trinesmatblogg.no

Kommentarer