- 100 g smør
- 3 1/2 dl melk
- 1 pk gjær
- 100 g sukker
- 1/2 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts bakepulver
- ca 500 g hvetemel
Smelt smøret og ha i melka. Tilsett gjær i fingervarm væske. Bland det tørre i en bolle og tilsett væsken. Elt til smidig deig og la heve til dobbelt størrelse. Trill ut boller og etterhev.
Stekes ved 225' ca 12 min
Nøtte/mandelfyll til boller
Finhakk nøtter. Rør smør og sukker mykt. Bland inn nøttene.
Kjevle ut et rektangel av bolledeigen og smør på nøttefyll. Rull sammen og del i skiver.
Nøtte/mandelfyll til boller
- 100 g nøtter eller mandler (eller blanding)
- 100 g smør
- 1,5 dl sukker
Finhakk nøtter. Rør smør og sukker mykt. Bland inn nøttene.
Kjevle ut et rektangel av bolledeigen og smør på nøttefyll. Rull sammen og del i skiver.
Kommentarer
Legg inn en kommentar