Fiskegrateng, superenkel

Superenkel fiskegrateng

(væskemengden er justert fra originalen)

Til ca 4 personar treng du:
  • 400 g rå torsk
  • 125 g ukokt fullkornmakaroni
  • 3 vårløk
  • 3-4 egg
  • 3-4 ss smør
  • 3-4 ss kveitemjøl
  • 6-7 dl mjølk
  • 1 klype muskat
  • Salt og peppar
  • 2 knuste knekkebrød
Slik gjer du:
  1. Lag kvit saus ved å smelte smøret og røre inn kveitemjølet. Spe med mjølka litt og litt, rør kraftig og la det koke opp mellom kvar gong for å unngå klumpar. Krydre med muskat, salt og peppar. La småkoke i 5 min. Bland i makaronien og sett til side slik at det avkjøler seg litt.
  2. Skjær opp torsken i terningar og vårløken i skiver.
  3. Bland egga i den kvite sausen, vend inn torsk og vårløk.
  4. Ha over i ei eldfast form, strø over knust knekkebrød. Steik midt i omnen på 225 grader i ca 45-50 min.
Server med kokte poteter, gulrot og smelta smør.
Kilde: https://kvardagsmat.no/2013/11/25/superenkel-fiskegrateng/

Kommentarer