Superenkel fiskegrateng
(væskemengden er justert fra originalen)
Til ca 4 personar treng du:
- 400 g rå torsk
- 125 g ukokt fullkornmakaroni
3 vårløk- 3-4 egg
- 3-4 ss smør
- 3-4 ss kveitemjøl
- 6-7 dl mjølk
- 1 klype muskat
- Salt og peppar
- 2 knuste knekkebrød
Slik gjer du:
- Lag kvit saus ved å smelte smøret og røre inn kveitemjølet. Spe med mjølka litt og litt, rør kraftig og la det koke opp mellom kvar gong for å unngå klumpar. Krydre med muskat, salt og peppar. La småkoke i 5 min. Bland i makaronien og sett til side slik at det avkjøler seg litt.
- Skjær opp torsken i terningar og vårløken i skiver.
- Bland egga i den kvite sausen, vend inn torsk og vårløk.
- Ha over i ei eldfast form, strø over knust knekkebrød. Steik midt i omnen på 225 grader i ca 45-50 min.
Server med kokte poteter, gulrot og smelta smør.
Kilde: https://kvardagsmat.no/2013/11/25/superenkel-fiskegrateng/
Kommentarer
Legg inn en kommentar