Spinatpai med soltørket tomat og feta

Paiskall:
  • 150 gram smør, i terninger
  • 200 gram hvetemel
  • 2-3 ss kaldt vann

Fyll:
  • 250 gram fersk spinat (evt  frosset spinat)
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • olivenolje eller smør til steking
  • 6-8 soltørkede tomater, i biter
  • 150 gram fetaost, i terninger
  • 3 egg
  • 2,5 dl melk
  • Salt og pepper
  • krydderurter, hakket
Smuldre sammen hvetemel og smøret, og tilsett til slutt vann til du får en fin konsistens. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, men det går fint å bruke bare hendene også. Pakk deigen inn i plast og la den stå kaldt i minst en time.



Trykk deigen ut i en paiform (24-26 cm i diameter) og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiskallet på 200 grader i 10-15 minutter
Fres løken til den blir blank og myk. Tilsett spinaten (som er renset og skylt) og la den surre med til spinaten såvidt faller sammen. Ha blandingen over i paiskallet og fordel tomater og fetaost over.
Pisk sammen egg, melk og krydder. Hell blandingen i paiskallet og stek paien på 200 grader i ca 30-40  minutter.

Kilde: trinesmatblogg.no



Kommentarer