Eltefrie rugrundstykker


ca 16 stk
  • 6 dl kaldt vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 300 g sammalt rug (siktet rugmel for fine rundstykker)
  • 480 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ss honning
  • solsikkekjerner til pynt
Bland deign raskt sammen med en sleiv. Deigen skal være klissete, men ikke rennende. La heve i romtemperatur, 8 timer eller mer.

Strø godt med mel på bakebordet og skrap ut deigen. Dra ut deigen så den blir rektangulær. Brett en gang på langs slik at den ser ut som en baguett.
Pensle med vann og strø solsikkekjerner over. Del opp deigen i ca 16 biter. La heve i 30 min.
Sett samtidig ovnen på 275' med et stekebrett inni.

Legg rundstykkene på det varme brettet og sett straks inn i ovnen. Stekes ca 11 min ved 250'.




Kommentarer